Matomo (tidl. Piwik)

Matomo Piwik er et gratis open-source (GLP licenseret) webanalyse/statistik system, som opsættes på din egen server eller dit webhotel. Det giver dig detaljerede rapporter om dit website og dets besøgende, herunder hvilke søgemaskiner og søgeord de benyttede for at finde dit website, hvilke sider der har flest visninger, hvor dine besøgende kommer fra geografisk, hvilke browsere de benytter og meget mere.

Matomo Piwik sigter mod at være et open source alternativ til Google Analytics.

Matomo Piwik er udviklet i PHP og benytter MySQL som database. Systemet downloades og installeres på din egen webserver, og efter en 5-minutters opsætningsproces får du en stump JavaScript-kode, som du indsætter på dit website – herefter kører det hele automatisk.

Matomo Piwik på dansk

Matomo Piwik er efterhånden vidt udbredt og det betyder samtidig, at det giver mening at bruge tid oversættelser. Den danske oversættelse har hidtil været håndteret af Jan Madsen, der langt hen ad vejen har udført et godt og solidt stykke arbejde. Personligt har en række af de valgte termer dog generet mit øje, og jeg har ærgret mig over, at nogle tekststrenge mangler en oversættelse.

Derfor har jeg nu kastet mig over opgaven, at færdiggøre og tilpasse den danske Matomo Piwik oversættelse. Samtidig er jeg gået i dialog med folkene bag Piwik, for at få oversættelsen ind som den officielle danske oversættelse, hvilket forhåbentlig sker ved en af de kommende opdateringer. Oversættelsen er i skrivende stund 95% færdig, men en fejl i Piwiks oversætterværktøj gør at ca. 2,7% af teksterne ikke kan oversættes i øjeblikket. Det er med andre ord et spring på cirka 10 procentpoint fra de aktuelt 84% som Jan har oversat. Min danske oversættelse kan hentes fra github.com/danieljuhl/piwik. Samtidig har Matomo Piwik valgt en nyt system til deres oversættelser, og ved indgangen til 2013 fik vi den danske oversættelse op på 100%. Det betyder at fra Matomo Piwik 1.10 og frem er hele systemet oversat til dansk, og med et opdateret ordbrug.

Skriv et svar