bbPress plugin v2.1.2 nu på dansk

Efter et par ugers intens oversættelse og korrekturlæsning, kan jeg nu med god samvittighed sige, at der er en dansk oversættelse af bbPress, Automattic’s forumsoftware til WordPress. Oversættelsen gælder for seneste revision, hvilket i øjeblikket svarer til version 2.1.2 samt hvad der efterfølgende måtte være tilføjet af tekststrenge frem til dags dato. Der er samtidig lavet en god portion gennemlæsning af eksisterende oversættelser med henblik på at skabe et mere ensartet ordforråd. Det betyder fx at topics fremover kun kaldes for emner (i stedet for både emner og tråde) og tags ikke længere kaldes for emneord (for at skabe en større sammenhæng med WordPress oversættelsen, og da tags er optaget i det danske sprog jvf. Dansk Sprognævn)

Sprogfilerne samt en kort instruktion kan findes her!

Den skarpe observant vil sikkert ikke tøve med at sable mig, for denne helt igennem forkerte påstand – og det er da også ganske korrekt, at det ikke er en 100% færdig oversættelse af bbPress, men derimod kun en 95% færdig en af slagsen. Det er dog nok den mest komplette danske oversættelse af bbPress til dato, og tilmeld er kun fire andre oversættelser mere komplette end den danske.

Men jeg lover skam, at det ikke stopper her, og de resterende tekster vil naturligvis snarest bliver oversat, præcis som det også vil gælde for eventuelt nye tekster og tekststrenge, som vil blive tilføjet i forbindelse med den videre udvikling af bbPress i fremtiden.

3 tanker om "bbPress plugin v2.1.2 nu på dansk"

  1. Hej Mark (antropologisk.dk),

    Er naturligvis glad for at mit arbejde gør nytte, og du kan bruge oversættelsen. Jeg hører naturligvis meget gerne fra dig (og alle andre som bruger denne oversættelse), hvis der skulle være kommentarer, dårlige formuleringer eller andre ting som bør rettes.

    Selvom der er lagt en hel del energi i de nuværende danske bbPress sprogfiler, så indeholder den stadig en hel del gamle tekststrenge, og der er ikke læst korrektur på dem alle. Samtidig er det et relativt stort arbejde at teste grundigt af for at se alle oversættelserne i brug.

    /Daniel

Skriv et svar