Fra WordPress til boligmarkedet

Hvad er der sket siden mit sidste blogindlæg i 2012?  Svaret er boligportalen AkutBolig.dk - dét og en række andre projekter relateret
til boligmarkedet. I denne omgang vil jeg fortælle lidt mere om AkutBolig.dk, men fremover vil jeg blogge om de teknologier, som
vi bruger og har erfaring med i forbindelse med  Akutbolig.dk
og vores andre projekter – som I helt sikkert også kommer til at høre mere om. Jeg skriver vi og vores, fordi det er forretninger, som jeg driver sammen med min bror.

Back then..
Idéen opstod i november 2011 og en halv flaske rødvin senere, var projektet sat i gang. Min bror var på daværende tidspunkt boligsøgende og efte at have boret lidt dybere i boligmarkedet, havde han fundet ud af, at mange af de informationer, som de store boligportaler tog sig betalt for at give adgang til, var gratis tilgængelige andre stedet på nettet.

På daværende tidspunkt kunne man på egen hånd godt finde frem til de boliger, som boligportalerne krævede penge for at vise frem ved at gå direkte til kilden, men nemt var det ikke. Der manglede en platform, som kunne give et samlet overblik over lejligheder, rækkehuse og huse til leje, som var gratis og nem at bruge. Hvad der startede som min brors brok over, hvor råddent boligmarkedet var, blev for et par iværksættere som os altså lynhurtigt til idéen til at lave sådan en platform.

En halv flaske rødvin og så var vi i gang. Vi brugte natten på at kode og dagen efter gik AkutBolig.dk i luften med 100 lejemål på platformen. Vi spammede samtlige venner på Facebook, men mere gjorde vi ikke ved det. AkutBolig.dk har vækstet organisk siden, og allerede i sommeren 2012 havde vi opnået en pæn opmærksomhed omkring vores boligportal.

Hvor nemt kan det være?
Det var det spørgsmål, som vi havde in mente, da min bror og jeg sad og udviklede. AkutBolig.dk blev vores måde at protestere mod det eksisterende lejeboligmarked, hvor det nærmere var reglen end undtagelse at penge blev opkrævet til fordel for information om ledige lejemål,  som måske ikke engang længere var ledige eller overhoved ægte annoncer.

Markedet ser stadigvæk sådan ud i dag, men med AkutBolig.dk har vi forsøgt at lave et alternativ til de mange boligplatforme, hvor betaling er nødvendig. AkutBolig.dk er i alt sin enkelhed en søgemaskine, som gør det nemt og gratis at finde de ledige lejeboliger på markedet, som er til overtagelse indenfor den nærmeste fremtid. Der bliver hele tiden indsamlet de nyeste boligannoncer blandt andet fra vores samarbejdspartnere og avanceret crawling teknologi, så man som boligsøgende altid hurtigt og nemt kan finde frem til ledige lejeboliger, der matcher ens behov.

All in
Med AkutBolig.dk har det været vores håb at være med til at skabe et bedre boligmarked med større gennemsigtighed, og vi er kommet ret langt i Danmark. De 100 boligannoncer er blevet til mellem 3-4.000 boligannoncer fra over 600 forskellige udlejere landet over og over 100.000 bruger platformen hver måned.

Som nævnt før er AkutBolig.dk vækstet organisk. I 2014 nåede forretningen en størrelse som betød, at vi var nødt til at gøre op med os selv, om vi skulle gå all-in eller ej. AkutBolig.dk kunne ikke længere drives på hobbyplan. Det krævede mere tid at vedligeholde og ikke mindst at optimere platformen. Vi havde oplevet en år til år vækst på 100 procent, og det vidnende om et stort potentiale i forretningen og ligeledes en stor efterspørgsel efter en service som vores. Jeg endte derfor med at kvitte mit job, og i dag bruger jeg al min tid på AkutBolig.dk og en række nyere boligprojekter, som jeg vender tilbage til.

I oktober 2014 ansatte jeg en ekstra udvikler på fuldtid, og vi har været nødt til at flytte i større lokaler hos Startup City af flere omgange, for at understøtte den fremtidige udvikling og internationale ekspansion – for vi mener at de eksisterende boligportaler skal udfordres, ikke bare i Danmark.

Levevej, hvordan det?
Jeg kalder AkutBolig.dk en forretning, for det er det. Men hvor kommer indtjeningen fra, når platformen er gratis at bruge, tænker I måske? Hvordan kan en gratis boligplatform blive min levevej? Det spørgsmål er der flere, der har stillet mig, og svaret er ganske simpelt: Forretningsmodellen bygger på at tjene penge på annoncer og relaterede produkter.

More to come
At det skal være nemt og gratis at være boligsøgende gennemsyrer hele vores forretning, og vi arbejder videre ud fra den tankegang. Det har blandt andet ført et nyt projekt med sig, nemlig Boligbesked.dk, som skal nytænke den måde, hvorpå kontakten mellem udlejer og lejer skabes.

Andre projekter er også undervejs, men de forbliver en hemmelighed lidt endnu..

Skriv et svar